Обединяване на Лоши Кредити и Просрочени Задължения

Ако търсите фирми за бързи кредити или банка, която предлага рефинансиране и обединяване на лоши кредити и проблемни или просрочени задължения, възможностите Ви не са големи, но все пак имате варианти които да обмислите.
Обединяване на кредити с лошо ЦКР трябва да се обмисли внимателно и да се пресметнат добре лихвите на старите кредити и на новия заем, за да видите дали обединенинието си струва и дали ще е изгодно за Вас.

Какво всъщност е обединяване на задължения? Това е когато теглите един по-голям заем, с цел да изплатите няколко по-малки (като бързите кредити например).

За това трябва да мислите и проучвате вариантите добре преди да решите да теглите голям кредит за обединение на задължения. Дали той е с по-ниски лихви в сравнение с кредитите, които искате да рефинансирате? Какви са всички такси и допълнителни плащания? Дали те не са прекалено високи?

Кога да обединявате заеми?

Смисъл има да обединявате само ако новия голям кредит, които ще теглите е с по-ниска лихва. Така Вие ще покриете по-малките си лоши и просрочени кредити (които имат по-високи лихви) и ще плащате само една по-малка месечна вноска.

Всъщност вариантите са или да плащате една по-малка месечна вноска или да изплащате същата по размер месечна вноска, но за по-кратък период на заема т.е. да скъсите периода на изплащане.

По това обединяването много прилича на рефинансирането. Само, че при рефинансирането с един нов кредит покривате само един стар, а при обединяването с един нов заем може да изплатите няколко по-малки.

Самото рефинансиране и обединение на задължения не е проблем, проблемът възниква, когато искате да извършите обединяване на лоши кредити.

Малко банки и финансови институции биха се съгласили да Ви отпуснат кредит веднага и кредити независимо от ЦКР особено ако имате много лоша кредитна история.

Все пак всичко зависи от индивидуалния Ви кредитен профил. Ако Вашите просрочени и проблемни задължения не са много, все още имате шанс да получите кредит за обединяване на задължения с добър лихвен процент.

Ако обаче кредитното Ви досие в ЦКР е твърде лошо, едва ли някоя банка би се съгласила изобщо да Ви отпусне кредит или ако случайно се съгласи, то лихвените проценти могат да бъдат прекалено високи за Вас.

Въпреки това не пречи да пробвате и да питате няколко банки и други финансови дружества дали могат да Ви предложат решение. Тук сме подбрали едни от най-известните кредити за обединяване на задължения, за Ваше улеснение.

1. Кредит за Обединяване на Задължения от БНП Париба

Това е потребителски кредит специално предназначен за обединяване на кредити, теглени от различни финансови институции. Максималната сума на този кредит е до 30000 лева.
Целта е да намалите максимално броя на месечните си плащания и погасителни вноски. Вие сами избирате дали да обедините всички Ваши кредити или само някои.

Условията за целия срок на този кредит за фиксирани.

Освен това този заем дава възможост за сключване на застраховки „Защита на плащанията“ и „Комбинирана защита“ при преференциални условия.

2. Кредит Компакт за Обединяване на Задължения от Сосиете Женерал Експресбанк

Този кредит е до 50000 лева и е със срок на погасяване до 10 години. Освен това той е без изискване за поръчител и с фиксирана лихва за целия срок на кредита.

С него може да обедините няколко кредита в един и да плащате една по-ниска вноска.

Освен това процедурата по одобрението и отпускане е улеснена и бърза.

3. Обединен Кредит от ОББ

Ако търсите обединяване на лоши кредити си заслужава да проверите и тази опция. Обединен кредит от ОББ е заем при изгодни финансови условия, който Ви позволява да обедините няколко задължения в един кредит.

Размера са сумата, която може да получите е до 20000 лева. Максималният срок на погасяване е до 10 години.

И тук, както и при другите предложения, ще имате удобството да погасявате само една месечна вноска. Самият обединен кредит се погасява на равни месечни вноски.

Освен това имате възможност и за погасяване на месечната Ви вноска на който и да е банкомат на Обединена българска банка. Това ще Ви спести време и усилия.

По Ваше желаие може да активирате и животозастрахователна програма „Защита на кредита“.

Необходими документи за да кандидатствате по този кредит: лична карта, молба-декларация за отпускане на кредит и документ, който удостоверява задълженията Ви в други банки.

За какво да внимавате когато търсите обединяване на лоши кредити?
Какво още да проверите?

Всъщност има още доста неща, които трябва да проверите и съобразите, когато търсите обединяване на лоши кредити, като най-важните от тях са да сравнявате лихвите на различните варианти, да обърнете внимание на таксите и да проверите дали лихвата е фиксирана или променлива и да изберете периода на изплащане.

1. Сравнявайте лихвите
Не се спирайте на първото предложение, което намерите за рефинансиране или обединяване на просрочени и проблемни задължения. Проверете няколко варианта, за да намерите най-ниската лихва и най-изгодните условия.

2. Проверете таксите
Някои кредитодатели като банки и финансови институции, биха Ви отпуснали заем за обединяване на лоши кредити или спешни кредити без доходи. Но могат да Ви дадат прекалено високи такси и тяхната сума да прави неизгоден заема за Вас.

Знаете, че банките и финансовите дружества имат много и най-различни такси. Проверете всички и ги сметнете – както началните такси, така и таксите, които ще дължите за периода на изплащане.

3. Фиксирана или променлива лихва?
Това е ключов момент при избора на кредит за рефинансиране или обединяване на лоши и просрочени задължения. Лихвата може да Ви изглежда много ниска, но да е фиксирана например само за първите 2 години, а за останалите да е променлива. Тази променлива лихва може да доведе до увеличаване на месечната Ви вноска в бъдеще.

4. Изберете срок на погасяване
Обърнете и специално внимание на предложения период на погасяване. По-дълъг срок на кредита може да намали месечните Ви плащания, но също така означава, че ще плащате повече лихви във времето. И ако лихвата по кредита за обединяване е подобна на тази, която вече плащате, на края има вероятност да изплатите повече.