Кредити за Фирми Без История и за Нови Фирми

На все повече хора им се налага да търсят кредити за фирми без история или пък на кредити за нови фирми и стартиращ бизнес. Има вече най-рзлични предложения, както на заеми без обезпечение и без изискване на бизнес план, така и за кредити за оборотни средства или инвестиционни заеми за по-големи суми.
Невазисимо дали става въпрос за финансиране на малки новооткрити фирми или на големи предприятия вече има интересни кредити с атрактивни лихвени условия както от банки, така и от други финансови дружества. На тази страница ще Ви запознаем с няколко кредити за новооткрити фирми и бизнес без история.

1. Микрокредит оборотен от Първа Инвестиционна Банка 

Това е изключително интересен кредит, който е подходящ както за стартиращ бизнес, така и за нови фирми без история. Това също е и кредит без изискване за бизнес план. Процедурата за кандидатстване е много лесна и бърза, а погасителният план е съобразен с възможностите на Вашата фирма и бизнес.

Освен това, кредитът е без обезпечение до 30000 лева. Така, че ако сте от тези, които търсят фирмени кредити без обезпечение, възможността е добра за Вас. Максималната сума, която може да получите е неограничена за Вас. Лихвата е ниска и атрактивна. Имате възможност да ползвате и гратисен период при желание от Ваша страна.

Кредитът е със срок на погасяване – 2 години – ако е без обезпечение, а ако е обезпечен, срокът на погасяване е 3 години. Валутата е в  лева, евро или щ.долари. Погасяването е на равни месечни вноски.

Нека да видим обобщените характеристики на този заем:

 • До 30000 лева без обезпечение.
 • Неограничена сума с обезпечение.
 • Кредити за стартиращ бизнес и новооткрити фирми.
 • Лесна и бърза процедура на кандидатстване и одобрение.

Уебсайт на банката: www.fibank.bg

2. Кредит за стартиращ бизнес от Микрофонд

Микрофонд е дружество, което осигурява бизнес кредити за малки фирми и предприемачи. Освен това те предлагат и заеми за хора, които искат да финасират нуждите на семействата с нисък доход.

Кредит за стартиращ бизнес от Микрофонд е един от кредитите с най-ниска лихва за бизнес начинания и дейности, както и кредити за фирми без история. Лихвата е фиксирана за периода на кредита, а размера й варира от 2.9% до 4.35%. Кредитът се изплаща на равни фиксирани месечни вноски – главница плюс лихва. Този кредит е със поръчителство.

Максималната сума, която може да получите е до 10000 евро, а срокът на погасяване е до 120 месеца. Кандидатстването е лесно и бързо, онлайн през сайта на дружеството. Ето и обобщените особености на заема:

 • Максимална сума: до 10000 евро.
 • Лесно и бързо онлайн кандидатстване.
 • Срок на погасяване на кредита: до 120 месеца.
 • Ниска и изгодна лихва.
 • Погасяване на фиксирани месечни вноски.

Уебсайт на Микрофонд: www.mikrofond.bg

3. Кредит за стартиращ бизнес от УниКредит Булбанк

Това също е решение за тези, които търсят кредити за фирми без история или нови фирми. Всъщност това е бърз бизнес кредит срещу ипотека. Ако търсите кредит сега и искате лесно и бързо одобрение, кредит за стартиращ от УниКредит Булбанк може да е Вашето решение.

Независимо от целта на този кредит, той е със срок на издължаване до 10 години. Максимален размер на заема е в размер на 50% от пазарната стойност на недвижим имот, който ще служи за обезпечение.
Ако искате да финансирате жилищен имот или пък офис в монолитна сграда, тогава размера на заема е максимум 50 000 лева или съответната му равностойност в евро.

Към този кредит може да ползвате и допълнителни продукти като „Застраховка защита на плащанията“, „Застраховка имуществена протекция“ или пакетни програми „Бизнес Лидер“. Ето и обобщените особености на този кредит:

 • Срок на погасяване: до 10 години.
 • Максимална сума: 50% от пазарната стойност на недвижимия имот.
 • Бързо и лесно одобрение.
 • Кредит за нови фирми и бизнеси.
 • Може да ползвате кредита и както за инвестиционни цели, така и за оборотни средства.

Уебсайт на банката: www.unicreditbulbank.bg

Факт, е че никак не е лесно да се намерят кредити за фирми без история. Повечето банки и финансови дружества изискват бизнес история в рамките поне на 1 година. Все пак има възможности. Голяма част от тях обаче са с обезпечение или поръчителство.

Причината банките да искат история е факта, че повечето стартиращи и нови фирми за съжаление фалират през първата година. Бизнес историята на фирмите и техните финансови отчети имат значение при оценката на кредитоспособността им. Стартиращите бизнеси имат само бизнес идеята, но все още нямат професионалната репутация или доказана платежоспособност.

Преди да теглите кредити за стратиращ бизнес проверявайте внимателно условията, лихвите и крайната сума, която трябва да погасите. Не забравяйте да четете и дребния шрифт.