Кредити без Проверка и Независимо от ЦКР

Никой от нас не иска да има лоша кредитна история и кредитно досие, но понякога се стига до там и много хора търсят теглене и отпускане на кредити независимо от ЦКР.

Мога ли да изгегля бърз онлайн заем с лошо ЦКР? Има ли банка или фирма за бързи пари, която да ми отпусне спешни кредити без проверка в ЦКР? Тези въпроси стоят пред много лица.

И отговорът е да, макар и трудно – може!

Но има много неща за които да внимавате. Сега възможностите са неограничени, има кредити без трудов договор с лошо ЦКР, има опции за обединяване и рефинансиране на заеми без значение от ЦКР.
Всъщност най-трудно е да намерите даване на банкови кредити с много лошо ЦКР. Като правило банките имат най-много изисквания по отношение на потребителките и ипотечните кредити, които отпускат.

Сигурно знете, че вече има редица други видове финансови институции, които предлагат кредити, специално за хора, на които банките са им отказали финансиране и отпускане на парични средства заради лоша кредитна история или лош кредитен рейтинг в ЦКР.

Когато търсите кредити независимо от ЦКР трябва да сте много внимателни. Както казахме има варианти, но лихвите най-вероятно ще са много по-високи!

Как може да намерите кредити независимо от ЦКР?

Сигурно се досещате вече, че краткосрочните заеми са по-вероятна опция отколкото банковите заеми. Ето и едни от най-популярните начини:

  • Питайте фирмите за бързи кредити.

Тези фирми предлагат най-вече онлайн бързи и спешни кредити.

Като цяло предлагащите краткосрочни заеми се интересуват повече от способността Ви да изплащате средства, отколкото от Вашата кредитната история. Кандидатстването за тези заеми е просто, бързо и лесно. Даже има и кредити без трудов договор и без доказване на доход.

Одобрението е до минути и с опция да получите парите още днес. Имайте, предвид, че ако случайно Ви одобрят сумите, които ще Ви дадат не са големи.

Най-много да получите кредит до заплата до 400, 500 лева и в по-редки случаи до 1000 или 1500 лева. Все пак не е 100% сигурно, че ще Ви одобрят. И внимавайте, знаете, че там лихвите са по-високи.

  • Други финансови институции

Вече има няколко финансови институции в България, които отпускат специални заеми за хора, на които банките са им отказали кредити.

Те могат и да Ви дадат кредити без проверка в ЦКР, но ще Ви искат значително по-високи лихви, обезпечение най-вече с имот – движимо или недвижимо имущество. Бъдете много внимателни с тях и ако може ги избегнете.

  • Проверете банките

Не е напълно невъзможно да получите банкови кредити, стига Вашето ЦКР да не е много лошо. Ако не е чак толкова лоша кредитната Ви история, банките може и да се съгласят да Ви дадат пари на заем.

Вярно, е че техните изисквания и критерии за отпускане на заеми са най-високи, но техните лихви са й най-изгодни. Така, че пробвайте!

Разбира се ако се съгласят да отпуснат кредит за хора с лоша кредитна история, тук изискванията наистина ще са големи – обезпечение, поръчител, съдлъжник и още неща могат да Ви искат за да са сигурни, че ще сте в състояние да им върнете дълга.

  • Питайте приятели и роднини

Знаем, че може да Ви е неудобно да искате пари на заем от приятели и роднини. Но не се срамувайте, на всеки може да се случи да изпадне в нужда. Ако могат познатите Ви, те със сигурност биха Ви дали заеми без проверка в ЦКР и без лихва!

За какво да внимаваме когато търсим кредит без проверка в ЦКР?

Тегленето на кредити независимо от ЦКР е рисковано и времеемко начинание.

Фактът, че имате лоша кредитна история е основен препъни камък за отпускането на заем, защото банките и фирмите за бързи онлайн кредити Ви възприемат като високорисков клиент, който може да не изпълни задълженията си и да остави заемодателя без възможност да си върне парите.

Ясно е, че докато не подобрите кредитното си досие, няма да отговаряте на стандартните изисквания за отпускане на кредити, които традиционните банки искат.
Ясно, е също, че банките и фирмите за бързи кредити ако се съгласят да Ви дадат пари на заем, ще Ви дадат по-неблагоприятни условия отколкото на лицата с чисто кредитно минало. Така, че имайте предвид следните съвети:

  • Проверете лихвта, крайната сума и таксите

Четете внимателно договора и предложението Ви за кредит! Вижте не само размера на лихвата, която трябва да погасите, но и точния размер на крайната сума, която трябва да върнете, както и всички свързани допълнителни такси!

Те значително могат да променят размера на дълга Ви.

  • Сравнявайте

Не се спирайте на първите кредити независимо от ЦКР, които намерите. Вижте дали няма и по-изгодни предложения и варианти. Търсете и сравнявайте лихвата, репутацията на компаниите, отзивите от тях и т.н.

  • Теглете само сума, която може да си позволите да върнете

Не се изкушавайте да теглите кредити, които не може да платите после. Така ще затънете в много по-лоша кредитна история и още повече дългове.

  • Теглете само от финансови институции, регистрирани в БНБ

Първо проверете дали финансовата институция е регистрирана в регистъра с кредитните институции на БНБ и проверете лиценза й и след това разглеждайте предложенята и за финансиране!

  • Опитайте се да обезпечите кредита

Обезпечението може да е под формата на поръчител, съдлъжник или залог на имущество.

Обезпечение от този вид ще повиши доверието на банката или фирмата за бързи кредити към Вас и ще Ви даде възможност да получите по-ниски лихви и изгодни условия.