Бързи Кредити: Условия и Как Да Кандидатствате

Има вариращи условия за бързи кредити, в зависимост от дружеството в което кандидатствате, но все пак те се припокриват в значителна степен. Повечето фирми за бързи онлайн заеми изискват само лична карта, навършени 18 години и трудов договор.
В същото време има дружества, които предлагат бързи кредити без доказване на доход, без трудов договор и само срещу лична карта. Има и такива, които изискват задължително поръчител и такива, които предлагат заеми без поръчител, без обезпечение, пари на заем за безработни, кредити за пенсионери без поръчител, заеми за жени в майчинство и др.

На тази страница ще разгледаме общите и най-често срещани изисквания и условия за бързи кредити, на които трябва да отговаряте. Също така ще очертаем и стъпките, по които трябва да вървите за да имате едно безпроблемно кандидатстване за бързи кредити и пари на заем.

Как да кандидатствам за бързи кредити?

Ако никога до сега не сте теглили бързи заеми, може да Ви се струва объркващо в началото. Кандидатстването за бърз заем, може да изглежда много бързо и лесно, но не всички кредитори имат един и същ процес на кандидатстване.

Кандидатстването за бързи заеми преминава горе-долу през следните няколко стъпки:

1. Основни изисквания

За да се квалифицира за бърз заем, човек трябва да отговаря на няколко основни изисквания.

  • Да има валидна лична карта.
  • Да работи на постоянен трудов договор. Има и фирми, които предлагат кредити без трудов договор, но лихвите при тях може да са по високи, така че проверявайте преди да решите да теглите.
  • Да има навършени минимум 18 години. Някои дружества изискват и минимум 21 години.
  • Да има добра кредитна история в ЦКР. Има и фирми, които предлагат кредити с лоша кредитна история, но лихвите при тях пак може да са по-високи, така че внимавайте.
  • Да е гражданин на България или да е със статут на постоянно пребиваващ.
  • Да предостави актуален адрес за кореспонденция – както физически адрес (град, кавртал и т.н.), така и електронен адрес (email).
  • Да имате валидна разплащателна сметка.

Както казахме условията за кандидатстване за бързи заеми варират, но това са най-често срещаните, за които трябва да сте подготвени.

2. Кандидатстване

Има два основни начини за кандидатстване за бързи кредити – онлайн през сайта на компанията или на място в нейн офис. Някои фирми предлагат само една от двете опции, а други ги предлагат и двата варианта.

Освен това има и дружества, които позволяват и кредити по телефона, т.е. с кандидатстване по телефона, с помощта на кредитен консултант, който попълва вместо Вас необходимата информация във формата за кандидатстване.

Кандидатстването оналйн се счита за най-бързо и лесно. Обикновено то става за няколко минути и се изисква попълване на лесна онлайн форма за кандидатстване.

3. Одобрение

Ако всичко е наред и отговаряте на определените изисквания от фирмата за бързи онлайн заеми, одобрението се случва много бързо – до няколко минути и това е едно от най-големите предимства на фирмите за бързи онлайн заеми.

Повечето фирми за бързи кредити се ракламират именно с това – одобрение до 5 минути, одобрение до 7 минути, одобрение до 10 минути.

4. Подписване на договор за кредит

Когато кандидатстването се извършва онлайн, получаването и подписването на договора се извършва онлайн (с помощта на електронната Ви поща).

В случай, че кандидатствате лично, на място в офис, договорът се подписва там. Съгласно действащото законодателство, кредитополучателите трябва да оповестяват условията на погасяване на кредитополучателя преди подписването на споразумението.

Четете внимателно всички клаузи по договора, лихвите, таксите, сроковоте и крайната сума която трябва да погасите. Всичко трябва да Ви е напълно ясно преди да подпишете договора.

Необходимо е да обърнете внимание на всяка точка (особено тази, касаеща лихвените проценти и евентуалните наказателни такси при забавяне на плащането), за да не бъде неприятно изненадана след това.

5. Получаване на парите

След получаване на одобрението и подписване на договора, паричните средства се прехвърлят по електронен път в банковата Ви сметка, където може да ги използвате веднага.

Целият процес по същество не би трябвало да отнема повече от 24 часа. Има и фирми за бързи кредити, които работят с почти всички банки в страната ни и парите може да са при Вас дори до 10 минути след подписване на договора.

Макар и малко има и дружества, които предлагат пари в брой, тоест в този случай няма да Ви е нужна банкова сметка, за да получите сумата.
Концепцията на бързите кредити е да предоставят на човек спешни пари за неотложни парични проблеми. Те са предназначени за извънредни ситуации, когато е от съществено значение парите да бъдат осигурени бързо.